Ovdje se nalaze isključivo pravila oglasnika.
[Grupa na Facebooku]

Ako tražite pravila grupe Nošenje djece (Babywearing), možete ih pročitati na posebnom linku.

Ovdje se nalaze pravila oglasnika koja vrijede na našem blogu i u našoj grupi na Facebooku. Pravila su javna kako bi ih zainteresirani potencijalni članovi mogli pročitati prije ulaska u grupu. Smatramo da ste ulaskom u grupu pristali na ova pravila. Molim vas da pročitate barem “Generalna pravila ponašanja u grupi” jer ćemo očekivati da ih se svi pridržavaju.

Sadržaj pravila

 1. Generalna pravila ponašanja u grupi
 2. Pravila prodaje rabljenih nosiljki
 3. Kupujete, mijenjate ili posuđujete nosiljku?

 

1. Generalna pravila ponašanja u grupi

Grupa je namijenjena isključvo za prodaju rabljenih nosiljki za djecu. Imamo oglase za prodaju, kupnju, zamjenu ili posudbu. Svi postovi moraju biti postavljeni kao oglas i čekaju odobrenje osoblja grupe prije nego objave. Oglasi koji nisu postavljeni prema pravilima neće biti objavljeni.

Molimo vas da budete ljubazni i pristojni u komunikaciji s drugim članovima grupe. Želimo stvoriti grupu s ugodnom i pozitivnom atmosferom i očekujemo od članova da komuniciraju s međusobnim poštovanjem.

Grupu moderiraju administratori i moderatori (osoblje grupe). Zabranjeno je blokirati osoblje grupe. U slučaju da je potrebna intervencija u neku raspravu, osoblje u pravilu reagira javnim ili privatnim upozorenjem, povremeno brisanjem komentara i u rijetkim situacijama izbacivanjem iz grupe.

Facebook ima mogućnost prijavljivanja postova osoblju grupe. Pozivamo članove da nam olakšaju održavanje i prijave postove za koje smatraju da krše pravila. Autori postova neće biti obaviješteni o tome tko ih je prijavio, samo osoblje može vidjeti tu informaciju. Unaprijed se zahvaljujemo svima koji će nam na taj način pomoći.

2. Pravila prodaje rabljenih nosiljki

Prodavač je obavezan postaviti sliku nosiljke (točno one koju prodaje, ne skinuti s interneta) preko “Sell something” opcije u grupi te napisati:

 • po koliko je prodaje (isključivo u hrvatskim kunama)
 • riječima opisati nosiljku što bolje (vrstu nosiljke, proizvođača, dizajn/model, boju)
 • koliko je stara
 • koliko je korištena, da li je kupljena nova ili polovna (prvi vlasnik, treći vlasnik, pet mjeseci, dvoje djece i sl.)
 • koja je kvaliteta nosiljke (ima li tvorničkih grešaka, radi li se o 1st quality ili 2nd quality)
 • u kojem je stanju nosiljka (da li je oštećena upotrebom, izblijedila boja, počupao se končić, ima mrlju koja se nije skinula u pranju, tkanina na klokanici je zgužvana i sl.)
 • obrisati oglas nakon sto je prodan

Kupac je dužan:

 • saznati sve potrebne informacije (stanje nosiljke, dodatne slike, očekivani datum isporuke)
 • sačuvati dokaz o kupnji ili zamjeni (screenshot posta ili imati razgovor o kupnji)

Ergonomski neispravne klokanice dopuštamo u prodaji ako se prodaju uz opasku da ne podržavaju idealan položaj djeteta u nosiljci te s linkom na tekst koji o tome daje više informacija: Idealan položaj bebe u nosiljci (http://www.bebologija.net/idealan-polozaj-djeteta-u-nosiljci/).

Kupujete, mijenjate ili posuđujete nosiljku?

Ako kupujete, mijenjate ili posuđujete nosiljke, molimo da to naznačite u naslovu i u tekstu oglasa. U komentare pod oglas primit ćete ponude, no pripazite na činjenicu da takve ponude najčešće ne opisuju nosiljku jednako detaljno kao naši oglasi. Vaša je odgovornost pitati sva potrebna pitanja i saznati relevantne informacije prije nego što kupite.

 • Ako kupujete nosiljku, postavite oglas koji u naslovu ima riječ TRAŽIM ili KUPUJEM i opišite nosiljku koju tražite.
 • Ako mijenjate nosiljku, postavite oglas koji u naslovu ima riječ ZAMJENA i opišite svoju nosiljku kao da je prodajete. Naznačite kakve nosiljke tražite za zamjenu.
 • Ako posuđujete nosiljku, postavite oglas koji u naslovu ima riječ POSUĐUJEM i svoju nosiljku kao da je prodajete. Naznačite kakve nosiljke tražite za zamjenu.
 • Ako tražite nosiljku za posudbu (za probu), postavite oglas koji u naslovu ima riječi TRAŽIM ZA POSUDBU ili slično.

Napomena: Oglasi za posuđivanje neće se brisati u roku od mjesec dana kao ostali oglasi. Sami ste odgovorni za brisanje oglasa kad nosiljka više nije dostupna za posuđivanje.

Pažnja! Zabranjena je prodaja lažnih nosiljki u grupi. Osobe koje prodaju lažne nosiljke kao da su prave, bit će izbačene iz grupe.

Upozorenje

Osoblje grupe nije odgovorno za transakcije koje se dogovore u grupi ili na blogu. U slučaju problema, uzimamo si za pravo iskljuciti člana grupe koji je prema našem mišljenju problem uzrokovao (kupac koji opetovano ne plaća, prodavatelj koji je prodao krivo opisan proizvod ili nije poslao proizvod, itd.) ili oba člana dotične transakcije.

Preporučamo svim članovima da nakon obavljene zamjene ili posudbe ostave svoj komentar u komentarima bilješke u grupi KPZ iskustva. Na taj ćemo način olakšati jedni drugima da dijelimo nosiljke s povjerenjem i bez straha.

© 2023 Bebologija was founded in 2015 by Ivana Ivy Gutierrez.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?